Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Veri Analiz Serisi’nin ilk raporu olan “Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği” yayımlandı.

Raporda her bir ile yönelik hareketliliği anlamak için toplam 486 Türkiye haritası oluşturuldu. Ayrıca, iller ve bölgeler arası hareketliliği göstermek için 10 kordon diyagramı, 10 çubuk grafiği, 1 güneş ışığı (sunburst) grafiği ve 22 tablo hazırlandı.

Rapora göre Giresun’da ikamet edip üniversite sınavına giren 3 bin 385 öğrencinin bin 125'i Üniversitemize yerleşirken geri kalan öğrenciler ise toplamda 74 farklı ildeki üniversitelere yerleştiler. Üniversitemize en çok Giresun’da ikamet eden öğrenciler yerleşirken ikinci sırada Ordu, üçüncü sırada ise İstanbul’dan tercih yapan öğrenciler yer aldı. Üniversitemize 81 ilden de öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazandı.

Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunda yer alan verilere göre Karadeniz Bölgesinde ikamet eden yaklaşık 67 bin adayın 36 bini Karadeniz Bölgesine, 31 bininin ise diğer bölgelere yerleştiği gözlendi.

Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.