Üniversitemiz Şiir Topluluğunun düzenlediği ve Necip  Evlice'nin konuşmacı olarak katıldığı “Kudüs  Şairi Nuri  Pakdil” başlıklı konferans, 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Güre Yerleşkesi Şehit  Ömer  Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Nazım Elmas’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, topluluk öğrencileri, Pakdil’in dördüncü şiir kitabının da adı olan “Anneler ve Kudüsler” adlı şiirini seslendirdiler.

Daha sonra kürsüye çıkan Yazar Necip Evlice, Nuri Pakdil'in hayatından kesitler aktardı. Yedi Güzel Adam’dan biri olan Pakdil'in, Türkiye'nin zor, çalkantılı günler geçirdiği dönemde geçen öğrencilik yıllarına değinen Evlice, Pakdil'in edebiyat dünyasında yaşadığı olayları ve Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Akif İnan, Sezai Karakoç gibi isimlerle ilişkilerini salondaki dinleyicilerle paylaştı.

Üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerin katıldığı program, Sayın Evlice’ye, Topluluk Akademik Danışmanı ve aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas tarafından teşekkür belgesinin verilmesiyle sona erdi.