Giresun Üniversitesi IEEE Student Branch Topluluğu tarafından düzenlenen "Yapay Zeka: Problemler, Sorunlar, Çözümler" başlıklı konferans, 30 Mayıs 2024 Perşembe günü, Mühendislik Fakültesi Harezmi Amfisinde gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vasif NABİYEV'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, günümüz yapay zeka teknolojilerinin önemi ve geleceği üzerinde duruldu.

Konuşmasında, yapay zekanın hızla gelişen bir alan olduğunu ve çeşitli sektörlerde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Vasıf NABİYEV, yapay zekanın mevcut problemleri, karşılaşılan zorluklar ve bu alanda geliştirilen çözümler hakkında detaylı bilgi verdi.

Doç.Dr. NABİYEV, yapay zekanın sağlık, otomotiv, finans ve eğitim gibi çeşitli alanlardaki uygulamalarına dikkat çekerek, bu teknolojinin gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda da öngörülerde bulundu.

Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, soru-cevap bölümü ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.