Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi 1-26 Ağustos tarihleri arasında mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına eğitim ve sağlık desteği sağlamak üzere  "Başka Bir Hayat Mümkün" projesini başlattı.

Projenin amacı, çocukların eğitim ve gelişimsel ihtiyaçlarını tespit ederek hasat zamanında ve hasat döneminden sonra kişiselleştirilmiş programlar aracılığı ile çocukları geleceğe hazırlamak.

Proje öncelikle çocukların koşullarını mümkün olduğunca iyileştirmeyi, çeşitli sebeplerle bu gerçekleştirilemediği durumda ise,  içlerinde bulundukları koşullara uygun "kişiselleştirilmiş" eğitim programları ile  çocukların eğitim hayatına güçlü bir şekilde tutunmalarını amaçlıyor.

Bu amaçla öncelikle açılan 4 hasat sınıfına devam edebilecek durumda olan çocuklar için "resim, müzik, yaratıcı drama, yaratıcı düşünme, yaratıcı hikaye anlatımı, okuma-yazma, çevre,neşeli matematik, demokrasi ve insan hakları" eğitimleri veriliyor.

Sorumlulukları nedeni ile okula devam edemeyecek olan çocuklara ise "çadır ve bahçe eğitim programları" uygulanarak bu çocuklar mümkün olduğunca bulundukları yerlerde desteklenmeye çalışılıyor. Projenin amacı, hasada gelen çocukların koşulları ne olursa olsun bu koşullara göre uyarlanmış destekler sayesinde okul hayatlarını sürdürmeleri. Bu amaç doğrultusunda, önümüzdeki yıllarda, burada uygulanan programların çok sayıda Üniversite, kamu kurum ve  kuruluşunun da işbirliği ile  çocukların tüm hasat güzergahına ve nihayetinde kışı geçirecekleri yerlere de yayılmasını sağlamak hedefleniyor. Proje kapsamında çocuklara aynı zamanda besin ve sağlık desteği de sağlanıyor. Çocukların yanında anneler de sağlık kontrolünden geçiriliyor, aşılama, gebe izlem hizmetleri veriliyor.

Projede Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri, Doç.Dr. Yasemin MAMUR IŞIKÇI, Doç.Dr. Çağla YİĞİTBAŞ, Doç.Dr. Berkan ŞAHİN, Dr. Öğr. Ü. Selehattin YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Nurullah ÇALIŞ, Emekli öğretim üyesi Dr. Bülent İLİK ve tiyatro sanatçısı M. Reşat BULUT yer alıyor.

Projeye Giresun Üniversitesi mezun ve öğrencilerinden Merve BAŞAR, Sıla GÜLCAN, Hasan TÜRK, Abdülkerim Fatih Gül, Elif ÇAMCI, Merve ACAR, Tuanna KUZU, Ata Ruhi ÖNER, Aysel ÖZER, İlknur Sari, Merve YAVUZ, İdris KURT, Gamze Dilan ABİK destek veriyor.