Üniversitemiz Rektörlüğüne YÖK tarafından atanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can, 31 Mayıs 2019 Cuma günü Güre Yerleşkesinde bulunan Rektörlük binası önünde akademik ve idari personel ile basın mensupları tarafından karşılandı.

Bahçede yapılan karşılama töreninin ardından Makama çıkan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, burada gerçekleşen devir teslim töreninde Prof. Dr. Cevdet Coşkun’dan Rektörlük görevini devraldı.

Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can’a yeni görevinde başarılar dileyerek, son üç yıl içerisinde GRÜ’de yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi ve GRÜ açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sağlık sorunları gerekçesiyle sunduğum istifam YÖK tarafından kabul edilmesinin ardından değerli hocamız Prof. Dr. Yılmaz Can gelen resmi yazıyla GRÜ Rektör Vekili olarak atandı. Yeni dönemde birlik ve beraberlik içerisinde Üniversitemizin bir adım daha ileri gitmesi noktasında bir öğretim üyesi olarak Üniversitemiz için çaba sarf etmeye devam edeceğim. Prof. Dr. Yılmaz Can, daha önce Üniversitemizde Rektörlük yapmış, Giresunlu olan, Üniversiteyi ve idareciliği bilen tecrübeli bir hocamızdır. Kendisinin bu görevi layıkıyla yapacağından kuşku duymuyorum. Bundan sonra da işbirliğine hazır olduğumu bildirmek istiyorum. Bu vesileyle Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can hocama hayırlı olsun diliyorum.”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a üç yıllık süre zarfında üniversiteye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can sözlerini şöyle sürdürdü:
“Başta Prof. Dr. Cevdet Coşkun olmak üzere Üniversiteye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Doğduğum ve büyüdüğüm şehre hizmet etme gayretimi her zaman taşıyorum. Beni tanıyanlar bilirler, kavgadan yana değilim. Kavganın ve çatışmanın olduğu yerde üretkenliğin olmadığını biliyorum. Güzellik ve iyilik üreten, dürüst ve namuslu olan herkesle yol yürümeye hazırım. 2012 yılında ayrıldığım bu üniversiteden kaldığım yerden inşallah devam edeceğim.”

Tören sonrası Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ve Prof. Dr. Cevdet Coşkun birbirlerine çiçek takdim ettiler. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u Rektörlük binası önünden uğurladı.
Rektörlük makamında düzenlenen törende Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile basın mensupları hazır bulundu.