24-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası'nda (International University Sports Federation - FISU)  Üniversitemiz öğrencisi Muhammed Emin Çakır 55 kiloda şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attı.

Mehmet Mustafa Şahin’in 72 kiloda, Oktay Demir’in de 97 kiloda 3.’lük kazanarak kürsüye çıktıkları şampiyonada Türkiye; 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım halinde Dünya Üniversiteler Grekoromen Şampiyonu oldu.

Düzenlenen şampiyonada Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Beytullah Dönmez koordinatör, Doç. Dr. Şevki Kolukısa ise antrenör olarak görev yaparak bu başarıda pay sahibi oldular.

Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonasına katılan öğrencilerimizi ve  akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.