DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin 2020 yılı ikinci üst kurul toplantısı YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığında gerçekleşti.

Her yıl dönem başkanlığını bir üniversitenin yürüttüğü ve 2020 yılı için de dönem başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin yaptığı DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin ikinci üst kurul toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıya YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ da katılarak toplantının açılışında bir konuşma yaptı. YÖK başkanımız konuşmasında; “YÖK olarak pandemi sürecinde hızlı hareket ettiklerini ve hızlı karar aldıklarını, pandemi sürecini Üniversitelerin yapıcı tutumları ve bir ekip halinde hareket etmeleri neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak sorunsuz bir şekilde geçirdiklerini, öğrenci merkezli ve eğitim öğretimin kesintiye uğramaması anlayışıyla hareket ettiklerini, bundan sonraki süreçte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, Üniversitelerin yeni sürece ayak uydurması gerektiğini, dünün kararları ve dünün anlayışıyla artık bu günün yönetilemeyeceğini, 2020-2021 akademik yılının başlangıcının YÖK tarafından belirleneceğini, yeni dönemde uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranının % 10 ile % 40 arasında üniversitelerin belirleyeceği oranda olabileceği”  şeklinde açıklama yaptı.  Akabinde YÖK Başkanımız ile toplantıya katılan Rektörler arasında pandemi dönemi sonrası eğitim öğretim süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ikinci oturumunda ise, DOKAP Bölgesinde yer alan 11 ildeki 14 üniversite olarak hem eğitim öğretim süreçlerinde, hem de araştırma geliştirme süreçlerinde işbirliği içerisinde ortak hareket edilmesi, kaynakların ortak kullanılması ve ortak bir takım araştırmalar ile projelerin yapılması gibi konular üzerinde duruldu.

Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN'ın yanı sıra, ÜNİ-DOKAP Dönem başkanı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ELMACI, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İNAN, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk COŞKUN, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU ve DOKAP Başkanı Yusuf MENGİ katıldı.

Üst Kurul toplantısında alınan kararların planlanması ve uygulanması noktasında DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Kurulu görevlendirildi ve bir sonraki toplantının eylül ayında yapılmasına karar verildi.