Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ilk üst kurul toplantısı, 17 Şubat 2020 Pazartesi günü Rize’de yapıldı.

Bu yılın dönem başkanlığını yürüten Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yapılan toplantıya, dönem başkanı sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın ev sahipliğinde, Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN ile birlikte, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ELMACI, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İNAN, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk COŞKUN, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ ve DOKAP Başkanı Yusuf MENGİ katıldı.

İlgili üniversitelerin rektör yardımcılarının da iştirak ettiği bir diğer toplantıya da Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven ÖZDEM katıldı.

Görüşmelerde, DOKAP Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunmak amacını taşıyan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği 1. üst kurul toplantısında 2019 yılının kısa bir değerlendirmesi ve Üniversiteler Birliğinin 2020 yılı faaliyet planlaması gerçekleştirildi.

Program sonrasında, toplantı heyeti, ilk olarak Su Ürünleri Fakültesi bünyesindeki Türkiye'nin tatlı su balıklarının örneklerinin yer aldığı Balık Müzesini ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Tıp Fakültesinde  Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi gezildi.