Dönem Başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin KARAMAN'ın yaptığı, Karadeniz Bölgesinde yer alan onbeş Üniversitenin katılımıyla kurulan "Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP)", son günlerde Avrupa ülkelerinde, İslam dini kutsallarına ve Cumhurbaşkanımıza yönelik  küfür ve hakaret içerikli saldırılar düzenleyenleri kınayan bir metin yayınladı.

Kınama Metni Şöyle:

"2006 yılında Kutlu Nebimiz Hz. Muhammed (SAS) ile ilgili ağır hakaret ve tahrik içeren sözde karikatürleri yayımlayarak gerçek yüzünü gösteren ve bu pervasızlığını zaman zaman tekrarlayan Fransız paçavrası Charlie Hebdo, bu sefer de BM şemsiyesi altında dünyayı istedikleri gibi yönetmeye çalışan egemen güçlere “Dünya Beşten Büyüktür” nidasıyla açıkça karşı duran mazlumların ve mağdurların gür sesi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı hedef almıştır. Şüphesiz ki fikir özgürlüğüne sığınılarak yapılan ahlak ve edepten yoksun bu tür yayınların amacı insanlık ailesi arasında ayrımcılık çıkarmak, kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmektir. Öte yandan sözde çoğulculuğun ve insan haklarının bayraktarlığına soyunan Batı dünyasının son zamanlarda geldiği noktanın insanların inançlarına, kutsallarına ve kişilik haklarına saldırı olması da oldukça düşündürücüdür. Bu bağlamda ifade özgürlüğü söylemini her fırsatta din, inanç ve değer düşmanlığına dönüştürerek hiçbir inanca, kutsala ve değere saygısı olmadığını tescilleyen Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."- ÜNİ-DOKAP Rektörleri