Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN; Milli Egemenliğimizin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 2020'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100'üncü Yılı olduğuna dikkat çeken Rektör CAN,  Türk Milleti’nin, 23 Nisan 1920'de kurulan Meclis ile bu topraklarda esaretin asla kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) milletin temsilcisi, bu topraklarda hür ve bağımsız yaşama iradesinin de sembolü olduğunu vurgulayan Rektörümüz Yılmaz CAN,  mesajına şu sözlerle devam etti:
"23 Nisan 1920, Milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı, kendi kaderini kendi azim ve kararına bağladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin aydınlık geleceği çocuklara emanetidir. Bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayramdır. Bu yıl, ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeni ile meydanlarda coşku ile kutlayamıyoruz. Sağlığımız ve gelecek güzel günler için evlerimizde kalmak zorundayız. Ben, bugünün evden çıkmadan da, tüm  coşkusu ile kutlanacağına inanıyorum. Bu önemli günde çocuklarımıza  Atatürk'ü, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi, Milli Egemenliğimizi, hürriyetin ve bağımsızlığın önemini anlatalım. Giresun Üniversitesi olarak bizler de sosyal medya hesaplarımızdan, çocuklarımıza bugünün coşkusunu yaşatacak ve önemini anlatacak paylaşımlar yapacağız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Meclis Başkanımızın önderliklerinde, saat 21.00'de evlerinden, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı'nı söyleyecek. Zor koşullarda bulunduğumuz bugünlerde, Türk milleti ''Korkma'' diye haykıracak. Üniversitemiz mensuplarını ve tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ediyorum.

Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Onların haklarını korumak, onlara güzel bir gelecek kurmak bizim en önemli vazifemizdir. Bu vesile ile, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, TBMM’nin tüm kurucu üyelerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Milli Egemenliğimizin 100. yılını kutluyorum."