Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
TÜBİTAK-MAM adına yürütülen ve koordinatörlüğünü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın yaptığı “IPA INNOFOOD” projesinin de tanıtıldığı etkinlikte, Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın yanı sıra, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) Gıda Sanayi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Myco Twın Proje Proje Koordinatörü Dr. Hayrettin Özer de ayrıca birer konuşma yaptılar.
Panelin öğleden sonraki oturumunda, “Fındığın Önemi ve Geleceği” başlıklı sunum gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı oturumda, Arslantürk Firması Genel Müdürü Sebahattin Arslantürk, “Fındığın Tarımı, İşlenmesi ve Mevcut Durumu” konulu bir konuşma yaptı.
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Hamza Bölük de, “Fındığın Geleceğinde Lisanslı Depoculuğun Önemi” başlıkla bir sunum gerçekleştirdi.
Gaffaro Fındık Firması temsilcisi Halil Ak’ın, “Fındığın Uluslar arası Pazarlarda Rekabet Gücü ve Geleceği” konulu konuşmasının ardından, Ordu Gürsoy Firması yetkilisi Dursun Gürsoy, “Fındıkta Katma Değerli Yüksek Ürünlere Dönüşüm ve Yeni Pazarlara Giriş Stratejileri” konulu bir sunum yaptı.
Panele katılan konuşmacılara teşekkür plaketi takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, fındık ile ilgili başlattıkları bu yeni çalışmaların ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını dileyerek, paydaş kurumlarla el ele vererek birim alandan daha çok, daha kaliteli ve daha nitelikli fındık elde etmeyi öncelikli hedef belirlediklerini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan protokolle Bakanlığa bağlı olarak ilimizde kurulmuş bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü'nün insan kaynakları ve diğer imkanlarının Üniversitemiz ile birleştirileceğini de açıklayan Rektör Can, Üniversite bünyesinde fındık ile ilgili çok sayıda BAP projesini de desteklerini belirtti.
Katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından panel sona erdi.