UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 10:30’da başlayan etkinliklere, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın yanı sıra Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes ve akabinde Giresun Valisi Enver ÜNLÜ’nün Türk mutfağı ve Giresun mutfağı üzerine yaptıkları konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” konulu panel düzenlendi.
Panelde; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şimşek “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci”, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Şen “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” ve Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı da “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla birer sunum yaptılar.
Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Mutfak Sanatları Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi Enver ÜNLÜ ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra, Rektörlük binası önünde kurulan stantlarda Giresun’un yerel lezzetleri davetlilere ikram edildi.