Rektörümüz İl Milli Eğitim Müdürü Tokgöz'ü Ziyaret Etti
Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde Görsel Şölen
Sanatçımız Cihan Unat Hayatını Kaybetti
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Yeni Atanan İl Müdürlerine Tebrik Ziyaretinde B...
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’i Ziyaret Etti
GRÜ Türk Müziği Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri
İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 813 Öğrencimize Üniversitemizde Çalışma İmkanı
"Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nde Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekildi
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 10:30’da başlayan etkinliklere, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın yanı sıra Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes ve akabinde Giresun Valisi Enver ÜNLÜ’nün Türk mutfağı ve Giresun mutfağı üzerine yaptıkları konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” konulu panel düzenlendi.
Panelde; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şimşek “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci”, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Şen “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” ve Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı da “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla birer sunum yaptılar.
Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Mutfak Sanatları Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi Enver ÜNLÜ ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra, Rektörlük binası önünde kurulan stantlarda Giresun’un yerel lezzetleri davetlilere ikram edildi.