Giresun Üniversitesi Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA Üniversitemizi Ziy...
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü İŞKUR Sanal İstihdam Fuarında Tanıtıldı
50 Yıl Önceki Giresun Eğitim Enstitüsü Mezunları Buluştu
Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, "Fair-Play" Buluşmalarına Katıldı...
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'dan Zaferin Adı Türkiye Konferan...
“Zaferin Adı TÜRKİYE” Temalı Ulusal Davetli Dijital Sergi Başladı
“OSB Olan Çocuklar Deney ve Oyunla Öğreniyor, Akranla Güçleniyor” Sloganıyla TÜB...
Giresun Üniversitesi Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü İlk Öğrencilerini Bekliyor
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 10:30’da başlayan etkinliklere, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın yanı sıra Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes ve akabinde Giresun Valisi Enver ÜNLÜ’nün Türk mutfağı ve Giresun mutfağı üzerine yaptıkları konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” konulu panel düzenlendi.
Panelde; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şimşek “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci”, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Şen “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” ve Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı da “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla birer sunum yaptılar.
Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Mutfak Sanatları Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi Enver ÜNLÜ ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra, Rektörlük binası önünde kurulan stantlarda Giresun’un yerel lezzetleri davetlilere ikram edildi.