Giresun Üniversitesi Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA Üniversitemizi Ziy...
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü İŞKUR Sanal İstihdam Fuarında Tanıtıldı
50 Yıl Önceki Giresun Eğitim Enstitüsü Mezunları Buluştu
Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, "Fair-Play" Buluşmalarına Katıldı...
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'dan Zaferin Adı Türkiye Konferan...
“Zaferin Adı TÜRKİYE” Temalı Ulusal Davetli Dijital Sergi Başladı
“OSB Olan Çocuklar Deney ve Oyunla Öğreniyor, Akranla Güçleniyor” Sloganıyla TÜB...
Giresun Üniversitesi Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü İlk Öğrencilerini Bekliyor
Giresun gastronomisinin mevcut durumu ve geleceğine yönelik önerilerin görüşüldüğü çalıştay Üniversitemiz Turizm Fakültesi öncülüğünde ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya, Giresun’da gastronomiyle ilgili faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Şimşek yönetiminde gerçekleştirilen çalıştay iki oturum şeklinde düzenlendi. İlk oturumunda Giresun gastronomisinin güçlü ve zayıf yanları ile Giresun gastronomisine yönelik fırsatlar ve tehditlerin neler olduğu masaya yatırıldı. İkinci oturumunda ise Giresun gastronomisinin geleceği ve gelişimine yönelik öneriler tartışıldı.
Sektör temsilcileri, STK üyeleri, kamu kurum, kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 25 kişinin katılım gösterdiği çalıştay, saat 13:00’te başlayıp 17:00’da sona erendi. Çalıştaydan elde edilen sonuçların rapor haline getirilerek yerel ve ulusal basının katılımıyla Valiliğimize sunulması ve çalıştayda ortaya konulan önerilerin takipçisi olunması konusunda fikir birliğine varıldı.