Türkiye genelinde 18 üniversitenin katıldığı ve bu yıl Gazi Üniversitesinin ev sahipliğinde altıncısı düzenlenen Tralli Travma Rallisi,18 Mayıs 2022 Çarşamba günü gerçekleşti.

İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin programlanan etaplar halinde uygulamalı ve simülatif şekilde ölçüldüğü yarışmaya 18 üniversiteden toplam 24 ekip katıldı.

Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programından Öğr. Gör. Olcay Karaoğlu’nun Bilimsel Danışma Kurulunda yer aldığı yarışmaya toplam 12 öğrencimiz ve 3 akademik personelimiz katıldı.

Meslek Yüksekokulumuzdan yarışmaya katılan 2 ekip, Erişkin İleri Yaşam Desteği etabında birincilik, TRİAJ etabında birincilik, Travmalı gebe hasta etabında birincilik, dar alan etabında ikincilik ve Yüksekten Düşme etabında ikincilik derecesi ile başarılı oldu. Meslek Yüksekokulu İlk Acil Yardımı Programı öğrencilerimiz yarışmanın planlı etaplarında elde ettiği başarılar dışında; genel klasmanda tüm okullar arasında birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarılı sonuçlarla birincilik ve ikincilik kupalarının yanı sıra toplam 15 altın ve gümüş madalyayı da Giresun Üniversitesine kazandırmış oldular.

Giresun Üniversitesi adına yarışmaya katılan Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Salim KAHVECİ, Mahir KAPLAN, Yusuf GÖRMEZ, Hazar AK, Özgür DOĞAN, Rabia KÖRKÜN Abdulkadirbaki AY, Sümeyye ASLAN, Sudenur AKNAZ, Reyhan YILDIZ, Rojda ÖZDEMİR ve Ali FELEK’i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.