15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” başlıklı bir panel düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla 16 Temmuz 2019 Salı günü Fakültenin konferans salonunda düzenlenen program, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, 15 Temmuz gecesi halkın sokaklara dökülerek büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini ifade etti. O gecenin asla unutulmayacağını söyleyen Sayın Elmas sözlerini şu şekilde devam etti: “Milletin egemenliğine kastedenler, milletin hür iradesini unutmuş hain bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu acı insanımızın andığı zafer ve acı karışımıdır. Bu anlamda neyin yanında durduğumuz önemlidir. Milletimiz, vatanına sahip çıkmıştır. Al bayrak uğruna can feda etmek sadece kahramanların işidir. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve gazilerimize de uzun ömürler diliyorum.”

Sayın Elmas’ın konuşmasının ardından; Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Kırıkkale Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Ramazan Çağlayan ve Dr. Öğr. Üyesi Adnan Küçük’ün katılımıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” başlıklı panel gerçekleştirildi.

15 Temmuz Kahramanı İsmail Kefal’in hayatını konu alan belgesel gösterimiyle devam eden program, Şehidin ablası Şerife Balcı ve konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.