Üniversitemiz Tirebolu İletişim Fakültesinin fiziki alt yapısını genişletmek amacıyla başlatılan çalışmalar hız kazandı.

Üniversite ve Fakülte Yönetimi tarafından, Fakültenin daha kapsamlı eğitim verebilmesi ve bilimsel çıktılarının artması için her geçen gün yeni çalışmalar hayata geçirilmeye ve somut adımlar atılmaya çalışılıyor. İletişim fakültelerinin bilim üretme mekanlarının başında gelen stüdyoların yer alacağı ek hizmet binası projesinin çizimleri mimarlar tarafından tamamlanarak Fakülte yönetimine sunuldu.

Yapılması planlanan ek bina ve bu bina içinde yer alacak stüdyolar için çizilen mimari proje tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda; Mimar Hüseyin Keskin tarafından yapılan sunumda, binanın içerisinde yer alması planlanan film atölyesi, televizyon stüdyoları, konferans salonu ve diğer fiziki yapısı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu ve bundan sonraki aşamada izlenecek yol haritası belirlendi.

Toplantı sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas; “Tirebolu İletişim Fakültesinin Giresun Üniversitesinin dışa açılan bir kapısı olacağını, günümüzde medya ve iletişimin araçlarının öneminin her geçen gün daha da arttığını, Üniversite olarak bu etkin gücün pas geçilmemesi gerektiğini, medya ve iletişim alanında hızlı ve etkili bilimsel çıktılara imza atacak bir fakülte olmaya başladıklarını, bu çıktıları hem nicel hem de nitel olarak artırmak zorunda olduklarını, bu sebeple iletişim fakültelerinin laboratuvarı konumunda olan stüdyo alanlarına acil ihtiyaçlarının olduğunu, bu hizmet binasının fakülteye kazandırabilmeleri için Üniversitemizden ve bütün Giresun ve Tirebolu sevdalılarından destek beklediklerini” beyan ettikten sonra Proje çizimini gerçekleştiren hocalara teşekkürlerini iletti.

Yapılan toplantıya Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cem Feridunoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Orhanoğlu, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azime Hülya Uğur ile fakülte akademisyenleri ile Teknik Bilimler MYO’dan İç Mimar Öğr. Gör Hüseyin Keskin’in katıldı.