Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3.sınıf öğrencileri Ebru Yılmaz, Elanur İmat ve Melisa Çiğdem tarafından Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersinde düzenlenen proje kapsamında Çeğel Köyü Asım Yıldırım İlkokuluna "Zekâ, Oyun ve Destek Odası" hazırlandı.

Tirebolu İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan'ın danışmanlığında yürütülen proje kapsamında, 13 Haziran Perşembe günü Çeğel Köyü Asım Yıldırım İlkokulu’nda hazırlanan "Zekâ, Oyun ve Destek Odası" açıldı. Odanın duvarları ve masaları boyandı, gerekli tadilatlar yapıldı. Oda, halı ve armut koltuklarla döşendi. Zekâ oyunları, kitaplar, mangala, satranç, oyun hamurları ve çeşitli kırtasiye malzemeleri Tirebolu İletişim Fakültesi'nde kurulan yardım standıyla öğrenciler ve akademisyenler tarafından okula hediye edildi. Projede kullanılan boya ve tadilat malzemelerinin sponsorluğunu Özel Karadeniz Akasya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi üstlenirken, armut koltuklar ise Tirebolu Çeğel Köyü Sosyal Medya grubu tarafından hediye edildi.

Fakülte öğrencileri, proje amacının çocukların hem kendilerini değerli hissetmeleri hem de kişisel gelişimleri için ortam yaratmak ve onlarla beraber bol etkinlikli, eğlenceli bir gün geçirmek olduğunu belirttiler.

Etkinliğe; Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri; Murat Arslan, Abdullah Karabıçak, Çeğel Köyü Muhtarı Metin Korkmaz ve Özel Karadeniz Akasya Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Barışcan Toptepe katıldı.

Gün boyu devam eden etkinliklerde ilkokul öğrencilerine üniversite öğrencileri eşlik etti. Etkinlik, öğrencilerin kavanoz oyunu, mendil kapmaca, yakan ile sonlandırıldı.