Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde  eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürüleceği “morfoloji” binası ve bina ile birlikte yapılacak olan altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için, Aksu Sağlık Kampüsü içinde ilgili firmaya yer teslimi yapıldı.

TOKİ tarafından yapılan ihale sonucunda, söz konusu inşaatı, ilimiz müteahhitlerinden  “Uğur Acar Mühendislik İnşaat Müşavirlik Sanayi ve Ticaret A.Ş.” firması üstlenmişti.

İlk olarak, 21 Mayıs 2021 yılında ihale edilen iş, yaşanan küresel ekonomik kriz sebebiyle üstlenici firma tarafından 01 Temmuz 2022 tarihinde tasfiye edilmiş; bu olayın ardından 30 Ocak 2023 tarihinde ikinci kez yeniden ihale edilmişti.

İhale bedeli 381.528.000,00TL olan morfoloji binası altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı, yer teslimi tarihi olan 18 Mayıs 2023 tarihinden 550 gün sonra Üniversitemize teslim edilecek.

Aksu Mahallesi Sağlık Kampüsü alanında bulunan inşaatın toplam arazi alanı 20.360 m2; toplam kapalı alanı ise 20.369,17 m2...

Morfoloji binası, bodrum ve zemin katların dışında 3 ara kat ile çatı-rezerv alanı (klima-santral alanı) olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından,  18 Mayıs 2023 Perşembe günü küçük bir tören ile yapılan yer tesliminde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte,  Giresun Vali Vekili Davut Sinanoğlu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Milletvekili Prof.Dr. Nazım Elmas ve  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Gürol Yıldırım da hazır bulundular.

Yapılan törene ayrıca, ilimiz protokolünden Ak Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz,  İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Çebi ile  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fazıl Kulaklı da katıldılar.

Burada bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, inşaat süreci hakkında bilgi vererek; Tıp Fakültemizin acil ihtiyacı olan bu binayı en kısa süre içerisinde teslim almanın gayretinde olduklarını, binanın bulunduğu sahanın Üniversitenin sağlık kampüsü olarak planlandığını, yatırım ödeneklerinin verilmesi halinde de Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binalarının da bu alana inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Rektör Can, Tıp Fakültesinde 600'e yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü, kontenjanların yıldan yıla artırıldığını, mezun sayısının da 6.mezuniyet yılı olan bu öğretim döneminde daha da artacağını belirtti.

Rektörümüzün ardından söz alan, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas ise, Üniversitenin içerisinde kırk yıla yakın bir süre görev yapmış bir akademisyen olarak, Üniversitenin her heyecanına ortak olduğunu, bu inşaatın da planlanandan kısa bir sürede teslim edilerek Üniversitemiz öğrencilerinin istifadesine sunulacağına inandığını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da, inşaatın bulunduğu bölgede Giresun Belediyesinin planladığı projelerden bahsetti. Bu bölgenin sağlık kampüsü olmanın dışında ayrıca, şehrin önemli bir  ticaret merkezi olarak yapılandırılacağına da vurgu yaptı. Burada yetmiş metre uzunluğunda büyük bir köprü inşa ettiklerini de hatırlatan Başkan Şenlikoğlu, bu çalışmalar biraz sabır istiyor, en sonunda bu bölge şehrimizin en önemli cazibe merkezi olacaktır, dedi.

Giresun Vali Vekili Davut Sinanoğlu ise yer teslimi töreninde yaptığı konuşmada, bu bölgede daha önceden devletin yaptığı ve tamamladığı diğer çalışmaların, yeni yapılacak bu inşaatların da zamanında ve planlandığı şekilde tamamlanacağının bir göstergesidir, dedi.

TIP FAKÜLTEMİZ HAKKINDA BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde halen 587 öğrenci öğrenim görmektedir. Yabancı uyruklular dahil birinci sınıfa kayıt olan öğrenci sayısı 139’dur.

Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyesi sayısı 137, araştırma görevlisi sayısı ise 132’dir.

5 yıldan bu yana mezun veren Tıp Fakültemizden şu ana kadar, 246 öğrencimiz mezun olmuştur.

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda mezuniyet bekleyen öğrenci sayımız ise 56’dır.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HAKKINDA BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER

Sağlık Bakanlığı ile “Birlikte Kullanım Protokolü” imzalanarak çalıştırılan  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Üniversitemiz adına çalışan doktor sayısı 231’dir. Uzman hekimlerimizin sayısı 100, asistanlarımızın sayısı ise 131’dir.

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan doktor sayısı ise 62’dir. Bu sayının 35’i uzman doktorlardan oluşmaktadır.

Hastanemizde günlük icra edilen ortalama poliklinik sayısı 4500’dür.

400 Yatak kapasiteli Hastanemizin doluluk oranı %90’dır.