Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nden 2021-2022 öğretim yılı sonunda mezun olan 62 öğrencimiz, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni ile "Dr." ünvanı aldı.

30 Haziran 2022 Perşembe günü düzenlenen mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Çebi, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Yalçın Tepe ve diğer akademik personel katıldılar.

2022 Mezunları arasında dönem birinciliğini Dr.Zahide Nur Tunca alırken, dönem ikincisi Dr. Aleyna Demirel, dönem üçüncüsü de Dr. Abdülkadir Can oldu.

Dönem Birincisi Dr. Zahide Nur Tunca mezuniyet kütüğüne ismini çaktıktan sonra yaptığı konuşmada, çok zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini, bu süreçte kendilerini iyi bir hekim olmak için donatan hocalarına ve hiçbir zaman yardım ve desteklerini esirgemeyen ailelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar da yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri en iyi şekilde yetişterebilmenin gayreti içinde olduklarını, tıp fakültesi eğitiminin dünya standartlarının altında kalmaması için yoğun çaba sarfettiklerini hatırlatarak, yeni morfoloji binasının hizmete girmesiyle birlikte bir çok eksikliğin de kendiliğinden çözülmüş olacağını ifade etti. Dekan Ağar, mezun öğrencilerini başarılarından ötürü kutlayarak, onların yetişmesinde büyük emekleri olan akademisyen kadroya ve çocuklarına olan desteklerini eksik etmeyen ailelerine teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise yaptığı konuşmada, öğrencilere hitap ederek gösterdikleri üstün başarılardan dolayı kendilerini kutladı. Meslek hayatlarında daha da başarılı olmalarını diledi. Rektör Can, Tıp Fakültesinin Giresun Üniversitesinin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, imkanlarımızı öncelikle Tıp Fakültesi için kullanmaya gayret ediyoruz dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Can Tıp Fakültesinin akademik kadro açısından bölgenin en iyi fakültesi olması için gayret gösterdiklerini hatırlatarak, morfoloji binası başta olmak üzere diğer fiziki ihtiyaçların tamamlanması için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Rektör Can, mezun öğrencilerin ailelerini de ayrı ayrı tebrik etti.

Mezuniyet Töreninde dereceye giren öğrencilerin belgeleri verildikten sonra, yemin ettirilirek, akabinde kep fırlatıldı.

Törende öğrencilere katkılarını esirgemeyen Yavuzkan firması ile, Tümay Dersaneleri ve Giresun Ticaret Borsası temsilcilerine de birer teşekkür plaketi takdim edildi.