Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nde (TİF) Öğr. Gör. Serkan Gür ve Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan tarafından “Finansal Okuryazarlık ve Halka Arz İletişimi” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Tirebolu İletişim Fakültesi Merve Durmuş Amfi Salonu’nda 6 Haziran Perşembe günü Öğr. Gör. Serkan Gür ve Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan tarafından “Finansal Okuryazarlık ve Halka Arz İletişimi” adlı söyleşi yapıldı. Söyleşide borsa sistemi hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapan Öğr. Gör. Serkan Gür, öğrencilere borsanın tarihçesi ve halka arz sürecinin işleyişini anlattı. Borsada işlem yapmanın temel ilkeleri ve yatırımın temel kavramlarını açıklayan Gür, borsada yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken stratejik adımlar ve olası riskler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan, iletişimin kurumsal boyutuna değindi. İletişimin en önemli unsurlarından birinin güven duymak olduğunun altını çizen Oğuzcan, halka arz sürecinde bilgi akışının doğru yönetilmesinin önemini vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan, kurumsal iletişimin yatırımcı güveni ve piyasa itibari açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.

Söyleşiye katılan öğrenciler, borsada işlem yapmanın ve yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken noktaların yanı sıra, halka arz iletişimi hakkında da kapsamlı bir perspektif kazandılar.

Etkinlik, fakültemiz akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Anıl Uğur Oğuzcan’ın, Öğr. Gör. Serkan Gür’e teşekkür belgesini takdim etmesi ile son buldu.