Giresun Üniversitesi  (GRÜ) Tirebolu  İletişim Fakültesi’nde düzenlenen “Türk Medyasında Yeni Ufuklar” konulu söyleşi A Spor Yorumcusu  Haldun Domaç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Tirebolu İletişim Fakültesi  Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe,  Tirebolu Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Tarakçı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Dekan Prof. Dr. Nazım Elmas, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İ. Cem Feridunoğlu,  fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta öğrencilere tecrübelerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan Spor Yorumcusu Haldun Domaç, donanımlı ve kendini geliştirmiş kişilerin medya dünyasında yer alabileceğini ifade ederek, “Medya sektöründe her yıl binlerce öğrenci mezun oluyor  ancak, çok azı kendi alanında bir işe sahip olmaktadır. Verilere göre medya sektöründe iletişim fakültelerinden  daha çok diğer alanlardan gelenler yer almaktadır. Sektörde bilgi ve deneyim sahibi olanların daha çok şansı bulunmaktadır. Bu nedenle mutlaka  mezun olmadan önce çalışmak istediğiniz  alanda çalışıp deneyim kazanmaya çalışın. Staj yapma ve doğru staj alanını seçme konusunda  girişimci olun. Öğrencilik yıllarında yaptığınız  senaryolar, kampanyalar, tasarımlar, kısa filmler  sizi diğer öğrencilerden  mutlaka bir adım öne taşıyacaktır. Somut bir şeyler sunmak , potansiyelinizi gösterme konusunda  en önemli  noktalardan biridir. Yine öne çıkmak için,  fotoğrafçılık, tasarım, kişisel gelişim, diksiyon ve etkili konuşma eğitimi  gibi sertifika programlarına katılarak donanım eklenmelidir.” tavsiyelerinde bulundu.

Yapılan söyleşinin ardından Spor Yorumcusu Domaç, “Böyle Tesadüf Olmaz”  kitabını öğrenciler için imzaladı. Domaç’a katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Dekan Prof. Dr. Nazım Elmas günün anısına çeşitli hediyeler verdi.