9 Haziran 2020 Salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden üniversitemiz Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Şirin Bozkurt için Eğitim Fakültesi bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, “Bugün burada Şirin Hocamıza veda etmek için toplandık. Ölüm her insanın bir gün mutlaka tadacağı bir hakikattir. Her ölüm arkasında derin bir üzüntü ve büyük bir acı bırakır. Şirin Hocamız çok genç bir yaşta aramızdan ayrıldı. Bu yüzden acımız daha da büyük. Ben Şirin Hocamıza Rabbim ’den mağfiret ve rahmet diliyorum.  Öğretmenlik çok kutsal bir görev ve böyle kutsal bir görevi yerine getiren Hocamızın Allah katında da iyi bir payeye sahip olacağını düşünüyorum. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törende söz alan Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Recep Yağcı ise, “Gerçekten acımız çok büyük. İsmi gibi kendisi de şirin bir Hocamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, biz meslektaşlarına, öğrencilerine ve ailesine sabırlar ve dayanma gücü temenni ediyorum. Şirin Hocamız ömrünün büyük bir kısmını eğitim öğretim hizmetlerine adamış birçok öğrencisine hayatta yol gösterecek dersler vermiştir. Allah değerli hocamız gibi arkasında pek çok seven bırakan bir ölümle bu dünyadan ayrılmayı hepimize nasip etsin.” dedi.

Tören helallik alınmasının ardından sona erdi.