İlimizde resmi ilan hakkı bulunan Yeşilgiresun, İleri, Öncü, Giresun Ekspres, Yeni Giresun ve Gündem gazetelerinin sahip ve temsilcileri Rektörlüğümüzü ziyaret ederek, Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz Can ile görüştüler.

Rektörlük makamında yapılan görüşmelerin ardından, gazete temsilcileri heyeti Güre Yerleşkesinde yapımı devam eden inşaat alanlarını gezdiler. Gezi esnasında yapılan çalışmalar hakkında Rektörümüz gazete temsilcilerine detaylı bilgiler verdi.

Yemekhane, kantin, terzi, lostra, kırtasiye vs. gibi ünitelerden oluşan kampüs çarşısı inşaatını gezen gazete temsilcileri bu üniteler hakkında Rektörümüzden detaylı bilgiler aldıktan sonra, Rektörlük binası arkasında şimdiye kadar atıl bulunan arazi üzerinde yapımı süren çevre düzenlemeleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Binası ve Salonunun bulunduğu bölgeye giden yol hakkında da gazete temsilcilerine açıklamalarda bulunan Rektörümüz, kısa zaman sonra öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan bu çalışmaların tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Gazete temsilcileri, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getirerek; basın kuruluşları ile yürütelen işbirliğinin önemini vurgulayarak, pandemi süreci içerisinde yerel basına destek istediler.

Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz Can, basın gücünün ilimizin menfaatini koruma açısından önemli bir kamu görevi üstlendiğini dile getirerek, yerel basına destek sözü verdi.