Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz Can, beraberinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akdoğan ile birlikte 8 Ocak 2021 Cuma günü Samsun ve Sinop Üniversitelerine günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Sinop Üniversitesine yapılan ziyarette, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hülya Turan, Prof.Dr. Kamil Demirci ve Prof.Dr. Cem Cüneyt Ersanlı tarafından karşılanan Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Sinop Üniversitesinin kampüsünü incelediler. Kampüste devam eden çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra,  Rektörlük Makamında yapılan görüşmelerde, üniversiteler arası işbirliği ve ortak projeler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Sinop, Ordu ve Giresun illerinin bölgesel kalkınmasında üniversiteler arası işbirliğinin öneminin konuşulduğu görüşmelerde, yeni dönemde bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda ortak çalışma ve işbirliği yapma konusunda kararlar alındı.

Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz Can ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akdoğan'ın Samsun Üniversitesi'ne yaptığı ziyarette de kendilerini Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut AYDIN karşıladı.

Rektörlük Makamında yapılan görüşmelerde,  Karadeniz Bölgesi’nde bulunan üç komşu şehrin üniversitelerinin birlikte geliştirebilecekleri faaliyet ve projelere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Bölge üniversitelerinin bölgenin kalkınması açısından yapacakları işbirliğinin önemine değinildiği görüşmelerde, birlikte geliştirilebilecek faaliyet ve projeler üzerinde duruldu. Komşu il üniversite rektörlerinin yapacakları istişarenin, kaynaklarının verimli ve etkin kullanımı açısından da önem taşıdığı ve bu nedenle bu tür ziyaretlerin sıkça yapılmasının uygun olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.

Samsun Üniversitesine yapılan ziyarette, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selahattin Kaynak da hazır bulundu.