Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, dün (17.06.2019) vefat eden,  Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Şehadeti ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı.

Muhammed Mursi’nin Mısır’ın seçimle başa gelen ilk cumhurbaşkanı olduğunu ve darbeyle görevinden uzaklaştırıldığını, buna rağmen demokrasi mücadelesine yılmadan devam ettiğini belirten Rektörümüz, şunları kaydetti: “Dost ve kardeş ülke Mısır'ın ilk seçilmiş lideri, milletinin istiklal ve istikbali için ömrünü adamış Muhammed Mursi'nin şehadetini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Davasını savunurken duruşundan taviz vermeyen, ilkeleri uğrunda Yasir gibi, Hamza gibi yiğitçe şehadete yürüyen Mursi, halkını olduğu kadar, İslam dünyasını da gururlandırmış, cesaretin timsali olmuştur.

Türk milletinin bir ferdi olarak Mısır halkının yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı ifade etmek isteriz. Giresun Üniversitesi olarak geçmişte olduğu gibi, bugün de kardeş Mısır halkının demokrasi mücadelesini destekliyor, Muhammed Mursi'nin şehadeti nedeniyle Mısırlı kardeşlerimize ve İslam dünyasına baş sağlığı diliyoruz.”