Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Giresun Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Bekir Bayram ve gazeteciler tarafından karşılanan Rektörümüz, Üniversite ve şehrin genel sorunları ile gündeme dair diğer konularda gazetecilerle sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada “Toplumun sağlıklı, objektif bir şekilde gerçekleri öğrenme hakkı vardır” diyen Rektörümüz, Giresun basınına bu noktada büyük görevler düştüğünü söyledi. Özgür ve tarafsız basının demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesi Rektörü olarak Üniversite ile ilgili yapılacak haberlerde, toplumu doğru bilgilendirmek adına yasal sakıncası olmayan her türlü bilgili ve belgeyi çekinmeden paylaşabileceğini söyledi.

Gazeteciler Günü dolayısıyla derneği ziyaret eden Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı’yla da kısa bir görüşme yapan Rektörümüze bu ziyarette; İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu eşlik etti.