Üzüntüleri ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, yeni bir yıla umut ve beklentilerle giriyoruz. Her yeni yıl, umudun egemen olduğu, iyimserliğin canlandığı, daha iyi yaşam koşullarına ulaşma yolunda beklentilerin arttığı bir ortamı yaratmaktadır.

Kalkınmayı hedefleyen toplumlarda, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, eğitimin önemi büyüktür. Üniversiteler, bulundukları bölgeleri gelecek çağlara taşıyacak, çağdaş ve nitelikli insan gücünü yetiştiren yükseköğretim kurumları olarak tüm insanlığın yararına çalışmaktadır. Giresun Üniversitesi de bu doğrultuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır.

GRÜ olarak, önce şehrimizin,  genelde ülkemizin, müreffeh seviyeye ulaşması için, tüm imkanlarımızı sonuna kadar ve en doğru şekilde kullanmaya gayret gösteriyor, daha iyi bir gelecek hak eden milletimiz için özveriyle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2019 yılının ülkemize, ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini, dünyanın ortak sorunlarının çözümü için yeni bir başlangıç oluşturmasını diliyor; öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin, Giresunlu hemşehrilerimizin, tüm soydaşlarımızın ve tüm insanlığın yeni yılını kutluyorum.

Prof. Dr. Cevdet Coşkun