Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 100. yılını, coşkuyla kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Samsun’da, Mustafa Kemal'in önderliğinde; yurdumuzu işgal eden güçlere karşı verilen Milli Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsızlığımızın temellerinin de atıldığı önemli bir dönüm noktasıdır.

Büyük fedakarlıklarla kazanılan bağımsızlık mücadelesinin bu sembol günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözünde de ifade ettiği gibi geleceğimizin teminatı, gençlere armağan edilmiştir.

Cumhuriyetimizi yaşatacak ve onu geleceğe taşıyacak olan da yine gençlerimizdir. Bu nedenle bugün gençlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Giresun Üniversitesi kurulduğu günden bu yana, Atatürk'ün açtığı yolda, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde; değerlerine bağlı, vatansever, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatacak gençler yetiştirmenin gayreti içinde olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, büyük fedakârlıklarla bizlere bu cennet vatanı bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Cevdet COŞKUN