Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN, 14 Temmuz 2020 Salı günü Üniversitemizde görev yapan özel güvenlik personeli ile birlikte toplantı yaptı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapılan toplantıda, özel güvenlik personelinin sorunlarını dinleyen Rektörümüz, "Üniversite çalışanlarıyla bizzat yüz yüze gelerek iletişim kurmak istediğini belirterek, sorunlarınızı ve taleplerinizi çekinmeden, her türlü iletişim kanalı ile ulaştırabilirsiniz. Biz bir aileyiz. Hepiniz bu ailenin bir parçasısınız. Biriniz diğerinizden daha kıymetli değil. Rütbelerimiz, ünvanlarımız farklı olabilir ama, hepimiz insanız. Bu bağlamda herkesin bir birine insani ölçülerde yaklaşması ve davranması gerekir" dedi.

Rektör CAN, özel güvenlik personellerinin sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı.  Özel güvenlik kulübelerinin ihtiyaç doğrultusunda yenileceğini dile getirerek, bir sonraki toplantıda taleplerin ne ölçüde giderildiğini değerlendireceklerini de hatırlattı.  Rektörümüz konuşmasında "kendi aranızda çatışmaya girmeden, birbirinizle olan iletişiminizde empati kurmaya çalışın. Şikayet etmek yerine birbirinizle konuşun, anlaşın. Ben göreve geldikten sonra disiplin soruşturmaları beşte dört oranında azalmış. Huzurlu bir çalışma ortamından yanayım. Çalışma ortamının huzurunu bozduğumuzda orada bulunan herkes bundan olumsuz etkilenir, üniversitemiz de bundan zarar görür" diyerek özel güvenlik personelinin kuruma sahip çıkmalarını, kurallara uygun hareket etmelerini, suç işlemenin dışında meydana gelecek hatalar, aksaklıklar dolayısıyla üzülmemelerini, moral ve motivasyonlarını düşürmeden işlerine dört elle sarılmalarını istedi.

Rektör Prof.Dr. Yılmaz CAN, toplantı bitiminde özel güvenlik personeli ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.