Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2019-2020 Eğitim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 02.03.2020 Pazartesi günü Mühendislik Fakültesi Harezmi salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Müge Aygün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen’in yanı sıra öğretim üyesi ve elemanları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, toplantının Rektörümüzü personel arkadaşlarla buluşturması açısından çok önemli olduğunu vurgularken, fakültenin genç ve dinamik bir akademik kadrosunun bulunduğunu, yayın ve atıf performansı bakımından fakülte olarak üniversitede ilk iki sırada bulunduklarını ancak teknik anlamda müstakil bir fakülte binasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Toplantının devamında fakülte öğretim üyesi ve elemanlarının sorun ve önerilerini dinleyen Rektörümüz, gelecek döneme yönelik planlanan çalışmalar hakkında öğretim üyesi ve elemanlarını bilgilendirdi. Rektörümüz konuşmasında, “Güre Yerleşkesinde var olan tüm yapılarımızı topyekûn masaya yatırdık. Daha önce fakültelere dağıtım yapılırken çok adaletli bir dağıtım yapılmamış. Her binayı kat kat yeniden inceliyoruz ve bölümleri tekrardan yerleştiriyoruz. Bu çalışmamızda bir hayli yol aldık. Dersler bittiğinde uygulamaya koyacağız. Öncelikli hedeflerimizden biri de yakın bir dönem içerisinde biraz milletten biraz devletten anlayışıyla Mühendislik Fakültesi’ne müstakil bir bina yapmak. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yanı bu binanın yapımı için çok uygun. Bu konuda Giresunlu hayırseverlerin desteğini alacağız. Üniversitemiz fiziki altyapı açısından yetersiz durumda. Kendimize bu konuda bir yol haritası belirledik. Güre Yerleşkesi’nde Fen, Sosyal ve Mühendislik Bilimleri, Aksu mahallesinde ise sağlık kampüsü olacak. Üniversitemizi niteliksel olarak daha yukarı seviyelere taşımak istiyoruz. Bu açıdan kalite ve projeyi çok önemsiyoruz. Proje ofisini daha aktif hale getirmemiz lazım. Ben bu şehrin çocuğuyum ve buraya layıkıyla hizmet etmek istiyorum. Arkamda güzel bir tablo bırakmak istiyorum. Ortak aklı çok önemsiyorum. Kapım size her zaman açık randevu almanıza dahi gerek yok.” diyerek sözlerini noktaladı.