Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları sıralamasına giren akademisyenlerimizi makamında ağırladı. Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan listede yer alan akademisyenlerimizi başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik eden Rektörümüz, bu çalışmaların devamlılığının ve yayılmasının Üniversitemiz için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Giresun Üniversitesi akademisyenleri araştırmalarıyla insanlığa katkı vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı liste, “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki ayrı kategoride yayınlandı. Türkiye’den toplam bin 518 akademisyen Yıllık Etki listesine girmeyi başarırken Kariyer Boyu Etki listesine ise Türkiye’den toplam bin 171 akademisyen girmeyi başardı.

Stanford Üniversitesi tarafından her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “Kariyer Boyu Etki” listesine Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İmdat İşcan ve Prof. Dr. Erol Eğrioğlu girerken, “Yıllık Etki” listede ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Fikret Ustaoğlu, Prof. Dr. İmdat İşcan, Prof. Dr. Yalçın Tepe, Prof. Dr. Erol Eğrioğlu ve Prof. Dr. Eren Baş, Mühendislik Fakültesinden ise Doç. Dr. Salih Durdu girmeyi başardı.

Değerli akademisyenlerimizin başarılarının devamını dileriz.