Giresun Üniversitesi Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından ikincisi organize edilen ve Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU’nun konuşmacı olarak yer aldığı “Proje Deneyimleri Konferansı II” başlıklı etkinlik, 17 Nisan 2024 Çarşamba günü, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren BAŞ’ın yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin katılım sağladığı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğin açılış konuşması, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Proje Destek ve Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ tarafından gerçekleştirildi.

Sayın Genç yaptığı açılış konuşmasında, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü olarak ikincisini düzenledikleri ve akademisyenlerin proje deneyimlerini paylaştıkları etkinliklerle Giresun Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri arasında proje kültürünün artırılmasına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU, kendi proje deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak, proje yürütmenin akademisyen ve öğrencilere sağladığı avantajlardan bahsetti. Sayın EĞRİOĞLU kendi projelerinin yanı sıra Giresun Üniversitesinin proje istatistiklerini de katılımcılarla paylaştı ve TÜBİTAK tarafından yayınlanan Giresun Üniversitesi yetkinlik haritasını yorumladı.

Konferans süresince; projelerde amaç, hedefler, özgün değer, yöntem bölümleri yazılırken nelerin göz önünde bulundurulması gerektiğine; iş-zaman çizelgesi, proje ekiplerinin oluşturulması, yaygın etki, risk değerlendirme ve proje bütçesinin hazırlanması konularında ise hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU, projelerin değerlendirilmesi aşamasında hangi hususların kabul oranını artırabileceğine yönelik katılımcılara ipuçları verdi.

Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN, Prof. Dr. Eren BAŞ ve Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından 2-3 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine katılan akademisyenlere katılım belgelerinin sunulmasıyla son buldu.