23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle her yıl düzenlenen temsili makam devri ile bu yıl Rektörlük koltuğuna Mustafa Kemal İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Duhan Uzer oturdu.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk olarak Giresun Valiliği önünde düzenlenen törene katılan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, daha sonra Güre Yerleşkesindeki Rektörlük Makamına geçerek, temsili makam devri töreniyle koltuğunu Duhan Uzer’e bıraktı.

Babası Salih Uzer, Okul Müdürü Zeki Soylu ve okul öğretmenlerinden İsmail Usta ile birlikte Rektörümüzü ziyaret eden ve kısa süreliğine de olsa Rektörlük görevini devralan Duhan, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’dan üniversitenin gelişimi, hedefleri ve Üniversitenin öğrencilerine sağladığı imkanlar hakkında bilgi aldı.

Fizik profesörü olan Rektörümüze, geleceğe dair planlarını aktaran Uzer, daha sonra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik’ten, fakültenin genel durumu hakkında bilgi aldı. 23 Nisan programları kapsamında devir teslim törenlerinin dışında da çeşitli faaliyetlerin yapılabileceğini belirten Duhan Uzer, bu doğrultuda ilköğretim öğrencilerinin GRÜ kampüslerini ziyaret ederek, buralardaki bilimsel çalışmaları yakından görebileceklerini, bunun kendileri için büyük fark yaratacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren ve baba Salih Uzer ile Okul Müdürü Zeki Soylu ve okul öğretmenlerinden İsmail Usta’ya teşekkür eden Rektörümüz, tören sonunda Duhan Uzer ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Soylu ve Prof. Dr. Canan Çelik ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç ve Genel Sekreter A. Tevfik Korkmaz’ın da hazır bulunduğu tören sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, il protokolüyle beraber Yeşil Giresun İlkokulunda düzenlenen 23 Nisan programına katıldı.