Türk siyasetinin önemli isimlerinden ve Büyük Birlik Partisinin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10. yılında, Giresun Üniversitesi Türkoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Başkan  Muhsin Yazıcıoğlu” adlı programla anıldı.

Şehit  Ömer Halisdemir Konferans  Salonunda, 05 Nisan 2019 Cuma günü Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Topluluk Başkanı Muhammet Şükrü Yıldız yaptı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını konu alan kısa film gösterimi ile devam eden programda topluluk öğrencileri, Yazıcıoğlu’nun şiirlerini seslendirdiler.

Program için Üniversitemize gelen, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşlarından tiyatro oyuncusu, şair ve yazar Ahmet Yenilmez, farklı kişiliğiyle Türk siyasetinde önemli yer edinen Yazıcıoğlu’nu kendi penceresinden anlattı.

Yazıcıoğlu’nun siyasette ve özel hayatında sergilediği duruşla herkesin takdirini toplayan, sevilen bir şahsiyet olduğunu dile getiren Yenilmez, onunla ilgili hatıralarını sohbet havasında konuklarla paylaştı.

Ölümünün 10. yılında Yazıcıoğlu’nu anmak için düzenlenen program nedeniyle Giresun Üniversitesine ve Türkoloji Topluluğuna teşekkür eden Ahmet Yenilmez’e, günün anısına hazırlanan teşekkür plaketini Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Karadüzgün takdim etti.