ÖSYM tarafından 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı ile 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavları öncesinde, gerekli hazırlıkları ve planlamaları yapmak, alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere, ÖSYM İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Üniversitemizde yapıldı.

Üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güven ÖZDEM'in katıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Metin MAYTALMAN, Belediye Başkan Yardımcısı Osman ÖDEN, İl Emniyet Müdürü Fahri AKTAŞ, İl Jandarma Alay Komutanı Jan.Alb. Muhammet SEVİNÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet BAL ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Süleyman SARAÇOĞLU ile ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof.Dr. Feridun TEKİN katıldılar.

Pandemiden dolayı maskeyle ve sosyal mesafe kuralına uygun şekildeki oturma düzeninin uygulandığı toplantıda, sınav öncesinde ve sınav süresince alınacak olan önlemler, öğrencilerin sınavlarını sağlıklı ve güvenli bir şekilde tamamlamaları konusunda yapılacak olan çalışmalar ele alındı. COVID19 sebebiyle adaylara maske ile el dezenfektanı verilmesi ve mümkün olduğunca sosyal mesafenin gözetilerek oturum düzeninin sağlanması da görüşülen konular arasında yer aldı.