Orman Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırlanan “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgeselinin gösterimi, 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 13:00’te, Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapıldı.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüseyin PEKER ve Prof. Dr. Gürol YILDIRIM’ın da katıldığı belgesel gösterimi, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Ethem GÜRSOY’un  yaptığı kısa konuşmanın ardından başladı.

Orman yangınlarıyla mücadele eden ormancıların hikayesinin Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklarla paralel şekilde anlatıldığı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümde 81 ilde gösterime giren film, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda konuşan ve belgeselin Üniversitemizde gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin PEKER, Orman Bölge Müdürlüğüne, Bölge Müdürü Ahmet GÜNEŞ’e ve Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Ethem GÜRSOY’a  katkılarından dolayı teşekkür etti.