Rektör Can, Altın Pusula Ödülünü Kazanan Öğrencileri Ağırladı
Rektör–Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Baş Müfettişi Dr. Ercüment ÖZDEMİR’den “Türkiye’de Teft...
GRÜ Çevre Topluluğu’ndan Yeşil Ufuklar: Sürdürülebilir Geleceğe Adım Projesi
Üniversitemizde Hamsi Şenliği Coşkusu
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi ile Birlikte Morfoloji Binası İn...
"20. Geleneksel Kısa Oyun Günleri"
Uluslararası Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Doç. Dr. Faruk GÜNER’i Makamında Kabul Etti
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.