Dr. Öğr. Üyesi Enes Yıldırım TÜBİTAK 1812 BiGG Yatırım Programı kapsamında Deste...
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hüseyin Şahin Özel Güvenlik Personeliyle Bir Araya Ge...
Üniversitemizden "Bilim Kafe" Etkinliği...
Doç. Dr. Melih AĞRAZ’ın TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
GRÜ Öğrencileri, “TEKNOFEST 2025 İSTANBUL”da Yarı Finalde
Akıntıya Değil Yaşama Tutunmak
Geçmişten Günümüze Değişen Aile Rolleri
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.