Giresun Üniversitesi Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA Üniversitemizi Ziy...
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü İŞKUR Sanal İstihdam Fuarında Tanıtıldı
50 Yıl Önceki Giresun Eğitim Enstitüsü Mezunları Buluştu
Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, "Fair-Play" Buluşmalarına Katıldı...
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'dan Zaferin Adı Türkiye Konferan...
“Zaferin Adı TÜRKİYE” Temalı Ulusal Davetli Dijital Sergi Başladı
“OSB Olan Çocuklar Deney ve Oyunla Öğreniyor, Akranla Güçleniyor” Sloganıyla TÜB...
Giresun Üniversitesi Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü İlk Öğrencilerini Bekliyor
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.