Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Göçmen Çocuklar Temalı Uluslararası Sergi Açıldı
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
“Endülüs: Doğuş, Yükseliş ve Çöküş” Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Siber Vatan Programı 2026 Dönemi Başvuru Süresi Uzatıldı
Tübitak Özel Eğitime Özel Çözümler
Horizon Projeleri Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi
Giresun Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Üniversitemizin İlk...
Giresun Üniversitesi, ScholarGPS 2025’te Dünyanın En Başarılı Üniversiteleri Ara...
Giresun Üniversitesi ile Bulancak Belediyesi Arasında “Kültür Merkezi Tahsis Pro...
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.