UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.