Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın Ramazan Bayramı Mesajı
Üniversitemiz Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Tekstilde Geri Dönüşüm Etkinliği
Bulancak Kadir Karabaş UBYO'da Öğrenci Mezun Buluşması
Baharın Müjdecisi “Nevruz Bayramı” Kampüste Coşkuyla Kutlandı
Başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak'a Ziyaret
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Konferansı
Doç. Dr. Selcan KİLİS, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı Araştırmacısı ve...
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.