Geçtiğimiz yıl vefat eden GRÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Savaş Turgut’un adı, Dereli İlçesi Kurtulmuş İlkokulunda açılan kütüphaneye verildi.

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitim Topluluğu öğrencileri, akademik danışmanları Öğr. Gör Nafiz Köse  öncülüğünde,  geçtiğimiz yıl vefat eden arkadaşları Savaş Turğut'un adının yaşatılması için "Adı Yaşasın Çocuklara Umut Olsun" adlı bir projesi başlattılar. Proje kapsamında Dereli İlçesi Kurtulmuş İlkokulunda açılan kütüphaneye Merhum Savaş Turgut’un adı verildi.

Okul öncesi öğrencileri ve gönüllülerinden oluşan ekibin girişimleriyle kurulan kütüphanenin açılış törenine Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Özgan, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmalarının ardından yapılan açılışta zaman zaman duygusal anlar yaşandı.