Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Bursa'da Kültür Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Robolution” yarışmasında kazandıkları birincilikle önemli bir başarıya imza attılar.

4 farklı kategoride 350 robotun yarıştığı “Robolution”da, GRÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinden Erkan Kaşık ve Yusuf Akdemir, Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerinin sahibi olarak Üniversitemize büyük bir gurur yaşattılar.

GRÜ öğrencilerinin geleceğin en önemli alanlarından biri olan robotik alanında gösterdikleri başarının büyük önem taşıdığını belirten ve öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun bunun, gelecekte bu alanda yapılacak önemli çalışmalara temel teşkil etmesini temenni ettiğini söyledi.

Henüz birinci sınıfta olan öğrencilerin yaptıkları çalışmaların muhakkak desteklenmesi gerektiğini belirten Rektörümüz, GRÜ olarak hizmete soktukları Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve kurulması için büyük emeklerin harcandığı Teknopark ile bu alandaki eksikliği doldurmaya çalışacaklarının altını çizdi.

Teknolojinin büyük bir hızla evrimleştiği bu dönemde çağın gerisinde kalmamak ve hem Giresun hem de Türkiye için önemli projeleri hayata geçirebilmek için bu başarıya imza atan öğrencilerimiz gibi beyinlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, doğru kaynakların doğru kişilerle buluşturulabildiği ölçüde gelişimin mümkün olacağını söyledi.