Gazi Üniversitesinde bu yıl 5.’si düzenlenen ve öğrencilerin ilk yardım esnasındaki becerilerini sergiledikleri “Tralli Travma Rallisi”ne, altı ekiple katılan GRÜ öğrencileri dört alanda dereceye girerek önemli bir başarı elde ettiler.

Gazi Üniversitesinin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen yarışmaya 17 üniversitenin ilk ve acil yardım programında eğitim gören 152 öğrenciden oluşan 38 ekip katıldı. Yarışmaya üç ekiple katılan GRÜ Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Resüsitasyon Bilgi Etabında ve Pediatri İleri Yaşam Desteği Etabında gösterdikleri performansla birinciliği kazanırken, Şebinkarahisar Sosyal Bilimler MYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü,  İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri de Pediatri İleri Yaşam Desteği  Etabında 2.’lik, Dar Alan Yaralı Kurtarma Etabında da 3.’lük elde ettiler.

Üniversitemiz akademisyenleri; Öğr. Gör. Canan Kılıçkaya, Öğr. Gör. Figen Çiçek, Öğr. Gör. Olcay Karaoğlu ve Yakup Akkoyun gözetiminde yarışmaya katılan öğrencilerimiz, yüksekten düşme, tiraj, araç içi trafik kazası, dar alanda acil yardım, ileri yaşam desteği ve bilgi etapları dahil 9 etapta, zaman ve stres faktörüyle de baş ederek hızlı bir şekilde tanı koyma ve hastalara müdahale edebilme konusunda kendilerini sınama imkanı buldular.