Üniversitemizde yarı zamanlı olarak çalışan öğrencilerimize yönelik olarak “Temel Afet Bilinci ve Güvenli Yaşam Kültürü” konulu eğitim semineri verildi.

28 Şubat 2019 Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda Sivil Savunma Uzmanı Ertuğrul Yalçın tarafından verilen eğitimde; ”Güvenli Yaşam Nedir ve Güvenli Yaşamdan Ne Anlıyoruz” konu başlıkları çerçevesinde, günlük yaşantımızdaki tehlike ve risklere karşı alınabilecek koruyucu önlemler konusunda temel bilgiler aktarıldı.

Güvenli yaşamın bilinçli bir tercih, emek vermeyi gerektiren bir kavram olduğunun altını çizen Yalçın, güvenli yaşamın her şeyden önce kişilerin bilgilerine ve doğru davranışlarına bağlı olduğunu söyledi. “Yaşadığımız, çalıştığımız, eğlendiğimiz kısaca sosyalleştiğimiz çevrelerde her zaman güvende olmak isteriz” diyen Yalçın şunları aktardı; “Güvenli evlerde, binalarda oturmak; güvenli araçlara binmek, güvenli yollarda yürümek, güvenli seyahat etmek isteriz. Güvenli ürünleri tüketmeyi istemek en tabii insan hakkımızdır. Ancak, tüm bu istekler insan iradesi ve doğru tercihleri ile mümkündür.  Kısaca güvenli yaşamak; bana bir şey olmaz dememek, attığımız adımları güvenli atmak, çevremizdeki tehlikeleri tanımak, tehlike kaynağından ve tehlikeli davranışlardan uzak durarak yaşamak demektir. Felaketlerden korunmanın birinci koşulu, bilinçli yaşamaktır.”

Programın ikinci bölümünde, deprem tehlikesi ile sel ve heyelanlar gibi bölgesel afetler, yıldırım tehlikesi ve koruyucu önlemler, temel iş güvenliği bilgileri, ilk yardım ve temel yangın güveliği ile acil durumlarda bina tahliyesi ve güvenli alanların seçimleri konusunda önemli bilgiler aktarıldı.