Giresun Üniversitesi öğrenci topluluklarından, Genç Fikirler ve İdealler Topluluğu ile Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu'nun ortak düzenlediği "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" adlı etkinlik 20 Mayıs, saat 12.00'da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet ÖZMENLİ'nin açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında sınıf öğretmenliği öğrencisi Elif Beyza Bayoğlu şiir, Türkçe öğretmenliği bölümünden Tuğçe ENGİN 19 Mayıs Ruhu adlı yazı ve sınıf öğretmenliğinden Ahmet Şeref KAKUT ise 19 Mayıs Anısı adlı yazısını okudu. Etkinlik sonunda tarih bölümünden Ahmet ZOR ile okul öncesi bölümünden Ömer Faruh TARHAN'ın müzik dinletisi yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Nazım KURUCA'nın kapanış konuşması ve teşekkür belgesi takdimiyle son buldu. Program katılımcılar tarafından coşkuyla takip edildi.