Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can üniversitemize bağlı akademik birimlerin en başarılı öğrencileriyle her ay düzenli olarak  sohbet toplantısı yapacak. Bu toplantıların ilki 27.02.2020 Perşembe günü yapıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz, Üniversitemiz ile ilgili gelecek dönemde hayata geçirilmesi düşünülen plan ve projeleri anlattıktan sonra öğrencilerin görüş ve önerilerini dinledi.

Toplantıdaki konuşmasına önceliği üniversitenin fiziki sorunlarını çözmeye ayırdıklarını vurgulayarak başlayan Rektörümüz, “ Ben göreve geleli yedi ay oldu. Önümde üç buçuk yıl gibi bir zaman var. Bu süreç içerisinde önceliğimiz üniversitemizin Giresun merkezdeki akademik birimlerini iki kampüs altında toplamak olacak. Bunlardan biri Güre Yerleşkesi diğeri ise Aksu mahallesinde yapımı devam eden eğitim ve araştırma hastanesinin yanında olacak. Burayı sağlık kampüsü olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Güre Yerleşkesinin önünde bulunan Fiskobirlik arazisini Üniversiteye kazandırmak istiyoruz. Sahildeki üniversiteler içerisinde anıtsal giriş kapısı olmayan tek üniversite biziz, burayı alırsak Güre Yerleşkesinin girişini düzenleyeceğiz ve buraya giriş çıkış tek noktadan yapılacak ve tüm öğrencilerimiz içeride özgürce dolaşacak.” diyerek sözlerine devam etti.

Güre yerleşkesinde, öğrencilere yönelik yeni fiziki altyapı çalışmaları planladıklarını anlatan Rektörümüz, berber, kuaför, terzi, lostra salonu gibi öğrencilerin ihtiyaç duydukları alanlar oluşturacaklarını, sosyal etkinliklerin eğitim öğretim faaliyetlerini etkilememesi için yer ve yol düzenlemesi yapacaklarını ifade etti.

Toplantının devamında öğrencilerin çeşitli sorunlarını dinleyen Rektörümüz, öğrencilerin bu sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ve sohbet toplantılarının her ay düzenli olarak gerçekleştirilerek, bir önceki toplantıda dile getirilen taleplerin tekrar değerlendirileceğini belirtti .