Üniversitemiz Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Neden Proje Yazmalıyım?’ konferansı 11 Kasım Perşembe günü Rektörlük Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Ağar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta bilimsel proje hazırlamak, projeleri destekleyen kurumlar ve hazırlanan projelerin üniversitelere ve hazırlayan akademisyenlere kattıkları anlatıldı.Projelerin akademisyenlere sağladığı katkının yanı sıra öğrencilere katkısından da bahseden Prof. Dr. Erdal Ağar, bir proje ile sadece bilimsel bir çalışmanın yürütülmediğini aynı zamanda bilim yapmak isteyen birçok öğrencinin hayatına da dokunulduğunu ifade etti. Bununla birlikte Dekanımız, öğrencilerin, üniversitelerin ne kadar proje aldığı ve bu alanda öğrencilere ne kadar imkan sunduğu konusunda araştırmalar yaparak buna göre tercihlerini şekillendirdiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Erdal Ağar, yaptığı sunumda proje başvurusu yapılabilecek yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlara değinerek, özellikle TÜBİTAK tarafından sağlanan destek programları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Üniversitelerin, sunulan bu desteklerden azami düzeyde faydalanarak bilime, topluma, ekonomiye ve refah düzeyine sağlayacağı katkıların önemini belirtti.

Prof. Dr. Erdal Ağar son olarak, “enerjimizi ve fikirlerimizi projeye dönüştürerek, öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmuş, bilimin ve akademik kariyerimizin ilerlemesine destek sağlamış oluruz” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem konferansa katkıları için Tıp Fakültesi Dekanımıza teşekkür belgesi takdim etti.