Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ve Altayist- Dil Bilimci Mehmet Levent Kaya’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘’Moğolların Gizli Tarihçesi’’ başlıklı konferans, 30 Nisan 2019 Salı günü, Fen Edebiyat Fakültesi Mevlana Celaleddin-i Rumi Amfisinde gerçekleştirildi.

Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan programda, kısa öz geçmişinin okunmasının ardından Mehmet Levent Kaya, konferansını vermek üzere kürsüdeki yerini aldı.

Moğollar Türk müdür?, Moğolların Gizli Tarihçesi, Moğol coğrafyası, Moğol ve Türk kültürünün benzer  özellikleri başlıklarının yer aldığı bir sunum yapan Kaya, soru-cevap bölümünde de öğrencilerin merak ettiği konularda açıklamalarda bulundu.

Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sezai Balcı'nın Altayist-Dil Bilimci Mehmet Levent Kaya' teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona eren konferansın ardından Sayın Kaya, öğrenciler için kitabını imzaladı.