Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Yılmaz’ın proje yürütücülüğünü, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Giresun İl Müdürlüğünün de sponsorluğunu üstlendiği “Sanatsal Yolculukta Model Ol, Model Al” projesi kapsamında düzenlenen resim sergisi, 11 Haziran 2019 Salı günü Güre Yerleşkesi Rektörlük Fuaye Salonunda gerçekleştirildi.

Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Sevgi Evlerinde barınan 6-14 yaş arlığındaki 20 çocuğun resim ve seramik çalışmalarından oluşan serginin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş birlikte yaptılar.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, Giresun Üniversitesi olarak böylesine anlamlı bir çalışmada yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, çocuklara yönelik hazırlanan ve onların kişisel becerilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın sunuculuğunu ve aynı zamanda projenin de yürütücülüğünü yapan Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Yılmaz yaptığı konuşmada; Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirdikleri projeyle çocukların kendilerini keşfetmelerini amaçladıklarını söyledi.

“Sanat yoluyla bireyin duygularının eğitilebileceği, yaratıcı ve üst düzey düşünme becerileri kazandırılabileceği, kişiliğini etkileyebileceği düşüncesi, bizim söz konusu çocukların yararlanabileceği sosyal sorumluluk projeleri yapmamıza temel oluşturdu” diyen Yılmaz, bir önceki yıl “Çocuklarla Sanata Yolculuk” adıyla başlattıkları, resim seramik, drama gibi faaliyetleri içeren çalışmaların bu yıl format değiştirerek “Sanatsal Yolculukta Model Ol, Model Al” projesine dönüştüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz ve protokol üyeleri, eser sahibi öğrencilere ve  onlara danışmanlık yapan Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerine teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Programın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile Vali Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş Rektörlük makamına geçerek burada bir süre sohbet ettiler.