İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Mehmet Akif ve İdeal Toplum” konferansı Rektörlük Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitim Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dursun Şahin, farklı düşünürlerin ideal ve adil toplum üzerine düşüncelerinden bahsettikten sonra Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un adalet ve ideal toplum üzerine düşüncelerini şiirlerinden de alıntılar yaparak anlattı. Şahin konuşmasında, “Akif’in şiirlerine baktığınız zaman Hz. Ömer ve Hz. Hamza’ya çok fazla göndermeler yaptığını görürsünüz. Bunun nedeni hepinizin bildiği gibi Hz. Ömer’in adaletle anılıyor olmasıdır. Akif, hayatı boyunca hep adalet duygusuyla hareket etmiş bir şairdir. O gördüğü adaletsizliklere hiçbir zaman kayıtsız kalmamış ve bunu şiirlerine de çoğu zaman yansıtmıştır. Mehmet Akif Ersoy haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır anlayışını kendisine düstur edinmiş bir şairdir ve onun yaşadığıyla yazdıkları arasında herhangi bir tezat bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem’in Dr. Öğretim Üyesi Dursun Şahin’e teşekkür belgesini takdim etmesinin ardından sona erdi.