Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı ve Emekli Edebiyat Öğretmeni Abdullah KARAOSMANOĞLU’nun konuşmacı olduğu “Türk Milliyetçiliği Konferansı”  03.06.2024 tarihinde İ.İ.B.F. Cengiz Aytmatov Konferans Salonu’nda yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan etkinlikte önce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, “Türk Milleti ezelden beri vardır ve sonsuza kadar da varlığını sürdürecektir. Türk Milleti tarihe yön veren, tarih yazan bir Millettir. Böyle bir Milletin evladı olmak büyük bir onur ve gururdur.” dedi.

Sonrasında, kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Abdullah KARAOSMANOĞLU, Türk Milliyetçiliği’nin tanımı ve içeriği üzerinde ayrıntılı açıklamalar yaptı. Öncelikle, “Türk”ün kim olduğunun tanımını veren KARAOSMANOĞLU, şiirlerle zenginleştirdiği konuşmasında, tarihsel süreç içerisinde Türklük ve Türk Milliyetçiliğinin gelişimini ortaya koydu; gençlere, “Türk Milliyetçisi” olmanın önemini ve sorumluluklarını vurguladı. KARAOSMANOĞLU, “Bozkurt”un Türk kimliğiyle özdeşleşmiş olduğunu belirtti; ATATÜRK’ün Türk Milliyetçilerinin önderi olduğunu ifade etti.

KARAOSMANOĞLU, Devlete, Vatana ve Millete olan sevgi ve bağlılığın yanı sıra, yüksek insani değerler, ahlak ve erdemin de Türk Milliyetçisinin özellikleri arasında olduğunu vurguladı.

Abdullah KARAOSMANOĞLU, konuşmasında, Alparslan TÜRKEŞ, Devlet BAHÇELİ ve diğer Türk Milliyetçilerinin Türk Milletine olan hizmetlerini ortaya koydu. Günümüzde, Türk Milletinin Dünya’yı yönlendirmeyi sürdürdüğünü belirten KARAOSMANOĞLU, Türk’ün uyanışının mazlum milletlerin umudu olduğunu söyledi.

Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven ÖZDEM, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK, Giresun Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Özdemir, öğretim elemanları, öğrencilerin yanı sıra Üniversite dışından da çok sayıda konuğun da dinlediği konferans, Teşekkür Belgesi Takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.