Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Kurucu Başkanı Prof. Dr. İlker ŞENGÜL başkanlığında daha önce "Tiroid Bezi Anatomi, Histoloji & Embriyolojisi ve Tiroid Nodüllerine güncel yaklaşımlar, 05 Ocak 2010, Giresun" başlıklı Giresun Tıp Fakültesinin ilk konferansı; "Tiroid İnce-İğne Aspirasyon Biyopsisi, Sitolojisi  ve güncel Bethasda kriterleri, 27 Ocak 2010, Giresun" 2. Konferans Cerrahi Günleri Derneğiyle birlikte, "24. Cerrahi Günleri, 25 Mart 2017, Giresun" başlığı altında, Giresun’un, sunulan bildirilerin, Bildiri Özetleri Kitabında toplandığı, ilk Tıp Toplantısı/Kongresi; "1. Multidisipliner Giresun Cerrahi Toplantıları, Eylül 2018: Tiroid Hastalıkları, Güncel Tanı, Tedavi ve İzlem, 27 Ekin 2018, Giresun" başlığı ile Karadeniz Cerrahi Derneğinin, Karadeniz Bölgesinde ilk Toplantı/Kongresine düzenlemiş ve anılan toplantılara ev sahipliği yapmıştır.

Karadeniz Cerrahi Derneğinin ve Giresun’un ilk Fıtık Toplantısı/Kongresi ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalının düzenlediği 6. Toplantı hüviyetinde olan ‘5. Ulusal Karadeniz Cerrahi Günleri Toplantıları, Mart 2020: Karın Ön Duvar Fıtık Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar, 7 Mart 2020, Giresun’ başlıklı toplantı, Ana Bilim Dalı kurucu Başkanı Prof. Dr. İlker ŞENGÜL başkanlığında, öğretim üyeleri, Doktor Öğretim Üyesi Tuğrul KESİCİOĞLU, Doktor Öğretim Üyesi Tuncer ÖZTÜRK, Doktor Öğretim Üyesi İsmail AYDIN, Doktor Öğretim Üyesi Selahattin VURAL ve Doktor Öğretim Üyesi Mehmet GÜLMEZ ile birlikte, Karadeniz Cerrahi Derneğiyle birlikte; Sağlık Bakanlığı-Giresun Üniversitesi A.İLHAN ÖZDEMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekimlik Konferans Salonunda, Saat 09:00-18:00 arasında gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı ve Karadeniz Cerrahi Derneği iş birliğinde düzenlenerek, Prof. Dr. Zafer MALAZGİRT ve Türkiye Fıtık Derneği Başkanı Prof. Dr. Melih PAKSOY’un onur konuğu olarak katıldığı ve Ulusal Düzeyde katılımın gerçekleştirildiği bu ilk Fıtık Toplantısında Uzman ve Akademisyenlerce, Karın ve Ön Duvar Fıtık Cerrahisi Tedavi Metodları, tüm yönleriyle detaylı bir şekilde ele alındı. Günün sonunda; katılımcılara, katılım belgeleri verildi. Sunulan bildiriler, tam metin kitabında toplandı.