Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Topluluğu öğrencileri tarafından, Giresun 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda “İngilizce Sokağı ve İngilizce Sınıfı” hazırladı.

Proje hakkında konuşan topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Halis GÖZPINAR, ortaokul öğrencilerini  İngilizce konuşmaya teşvik etmek, kelime hazinelerini zenginleştirmek ve derslerin daha da sevilmesini sağlamak amacıyla Giresun 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu koridorlarından birinde “İngilizce Sokağı” hazırladıklarını belirtti.

Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Öğr. Üyesi Halis GÖZPINAR; bu tarz projelerle üniversite – okul işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak istediklerini ifade ederek, yapılan çalışmanın bölüm öğrencileri için de olumlu sonuçlarının olduğunu söyledi.

İngilizce sokağının ve sınıfının hazırlanması için ekim ayının ilk haftasından beri düzenli olarak çalıştıklarını belirten GÖZPINAR, bu gayretin tek seferlik ve bağımsız bir uygulama olarak kalmayacağını, etkili olması ve istenen verimin elde edilmesi için topluluk olarak, bölüm olarak çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin üniversiteden aldıkları teorik bilgileri, bu projeler sayesinde pratiğe dönüştürebildiklerini dile getiren Sayın GÖZPINAR, başta Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN olmak üzere, çalışmalarında kendilerine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Hazırlanan İngilizce sokağına ve İngilizce sınıfına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Giresun 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu İngilizce öğretmeni ve okul etkinlik sorumlusu Neslihan ÇORAKÇI, Giresun Üniversitesine ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine katkılarından ötürü teşekkür etti.

Sokağın hazırlanmasında müfredat programına uygun davrandıklarını, belirli temalarla sokağı süslediklerini belirten Sayın ÇORAKÇI, Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin disiplinli ve özverili çalışmalarının sonucunda böylesine faydalı bir sonucun alındığını sözlerine ekledi.